Met de slogan ‘Heidehuizen – Hutten Buitengewoon’ luidt het gehucht Heidehuizen samen met de wijk de Hutten, het Cultureel Ambassadeurschap 2014 in. Het startschot wordt gegeven op zaterdag 11 januari tijdens de kerstboomverbranding op de weide aan warenhuis Alma. Die avond draagt cultureel ambassadeur Open Sluis officieel de fakkel over aan de nieuwe ambassadeur.

Tijdens de kerstboomverbranding wordt voor het eerst het bijzondere donkere bier ‘Heihut’ geschonken: een biertje speciaal gebrouwen voor het Cultureel Ambassadeurschap 2014. Je merkt het, de initiatiefnemers zijn klaar om net als hun voorgangers het ambassadeurschap tot een succes te maken. Het hele jaar door zal het culturele leven in onze gemeente in het teken staan van dit gehucht.

Ondersteuning

De cultureel ambassadeur kan rekenen op de uitgebreide logistieke en financiële ondersteuning van het gemeentebestuur. Ook nu weer krijgen de medewerkers aan het Cultureel Ambassadeurschap 5 000 euro ter beschikking om een jaarwerking uit te bouwen. Bovendien is het gehucht een heel jaar lang prioriteit binnen de gemeentelijke promotiekanalen.

Trek je mee de kar?

Heb je nog wat vrije tijd en wil je de handen uit de mouwen steken? Neem dan contact op met Jean Burtin, voorzitter van Heidehuizen – Hutten Buitengewoon. Samen trekken we de kar om dit ambassadeurschap te doen slagen. Alle hulp is welkom!